EUR
HRK

KONOPLJINO MLEKO

Za vse ki iščete alternativo kravjemu mleku - preprost recept za pripravo konopljinega mleka! 

Potrebujete: 
- 120g konopljinih semen 
- 450ml vode 
- 1 jušna žlica agavinega sirupa 
- 1/2 čajne žličke vanilijeve esence 

Vse sestavine miksamo v električnem mešalniku na visoki hitrosti cca. 20 sekund. Tako pripravljen napitek lahko hranimo v dobro zaprti steklenici v hladilniku do 3 dni. 

KONOPLJIN KRUH

Potrebujete:
- 800 g polnovredne moke (pšenične, pirine)
- 200 g mletih konopljinih semen
- sol
- 15 g suhega kvasa ali pol zavitka svežega
- malo sladkorja
- olje
- 6 dcl vode

Kvas, malo tople vode in sladkor zmešamo ter počakamo da se zmes dvigne. Moko zmešamo z mletimi konopljinimi semeni soljo. Vmešamo kvas ter preostalo vodo. Voda naj bo topla, vendar ne prevroča, saj tako testo prej vzhaja, ne želimo pa uničiti kvasovk. Testo damo počivati na toplo mesto brez prepiha, dokler ne vzhaja do vrha 5 litrske posode. Pekač posujemo z malo moke in testo zvrnemo vanj. Pečemo pri zmerni temperaturi vsaj eno uro. Ko je kruh pečen, ga zavijemo v prt in počakamo, da se počasi ohlaja.

KONOPLJIN SHAKE

- 100 g konopljinih semen
- 1 banana
- konopljin protein

Konopljina semena, ki smo jih čez noč namočili v vodi, zmiksamo - tako dobimo konopljino mleko. Dodamo mu še banano in konopljin protein. 
Če želimo, da bo naš napitek bolj podoben penastemu shake-u, zraven zmiksamo še led. 
Po okusu lahko dodajamo še drugo sadje (npr. maline, borovnice, brusnice) ali pa kokosovo moko, mandlje itd. 

NAPITEK IZ KIVIJA

Sestavine: 
- 3-5 jedilnih žlic neoluščenih konopljinih semen 
- 2 kivija 
- pol majhne banane 
- 1/4 male žličke vanilijevega sladkorja 
- 1,5 dcl vode 


Konopljina semena najprej zmeljemo, nato pa vse sestavine zmešamo v mešalniku. 
Postrežemo ohlajeno.

ENERGIJSKI ZAJTRK

SESTAVINE: 
2 jedilni žlici zmletih neoluščenih konopljinih semen Hannah biz 
2 jedilni žlici ovsenih kosmičev 
konopljino mleko 
pol banane 
pol jabolka 
mala žlička medu ali javorjevega sirupa 
pol male žličke cimeta 

V posodici združimo že prej namočene ovsene kosmiče, zmleta neoluščena konopljina semena, spasirano banano, na male koščke narezano jabolko ter žličko medu ali javorjevega sirupa. Po okusu lahko dodamo še kakšno drugo sadje ali več sladila! Prelijemo z mlekom in potresemo s cimetom. 

! Nasvet: Namesto ovsenih kosmičev in mleka lahko kot osnovo uporabimo gres (pšenični zdrob).

KONOPLJIN SLADOLED

Sestavine:
- 120 g oluščenih konopljinih semen 
- 400 ml vode 
- 1 jušna žlica agavinega sirupa ali medu 
- 1 zrela banana (ali drugo sadje po želji) 

Vse skupaj zmešamo na visoki hitrosti v električnem mešalniku, dokler ni gosto in kremasto. Z zmesjo napolnimo lončke in jih postavimo v zmrzovalnik vsaj za 5 ur.

KOKOSOVA KREMA

Sestavine: 
- 3 jedilne žlice neoluščenih konopljinih semen Hannah Biz 
- 2 jedilni žlici kokosove kreme 
- 1 jedilna žlica kokosove moke 
- 1 banana 
- ščepec cimeta 
- 2 dcl vode 

Konopljina semena najprej zmeljemo v mlinčku, lahko pa kar vse sestavine skupaj zmešamo v mešalniku za sadje. Mešamo toliko časa, dokler ne dobimo penaste kreme. Če želimo bolj tekoč napitek, po občutku dodamo vodo. Prelijemo v kozarec in po vrhu potresemo s cimetom.

Powered by Shopamine. Postavke kolačića

Ova stranica koristi kolačiće kako bi pružila bolje korisničko iskustvo. Kolačići ne pohranjuju osobne podatke.Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće.

Više informacija

Informacije o upotrebi Web kolačiča ponudnika spletnog mjesta Hannahbiz

Šta su to Web kolačiči?

Web kolačiči (u daljnem kolačiči) su malene datoteke, koje prilikom posjete dotičnog spletnog mjesta strežnik pošalje brskaču uporabnika, a ova jih onda naloži na upotrebljavanu napravu (računalo, tablicu, pametni telefon) sa kojom dostupamo do spletnog mjesta.

Na spletnom mjestu se upotrebljava više različitih kolačiča za različite namjere.

  1. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči potrebni za osnove funkcionalnosti spletnoga mjesta i omogučavaju djelovanje nakupne košarice, kupnju po spletu i tome slično.
  2. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, sa kojima dobivamo informacije o načinu uptrebe spletnog mjesta. To su kolačiči, koji preko podataka o naslovu internetnog protokola omogučavaju predasve analizu frekventnosti i sadržaju traženja po spletu. Ali su anonimne i ne omogučavaju sledenja pojedinog identificiranog upotrebnika.
  3. Na spletnome mjestu se upotrebljavaju kolačiči, koji omogučavaju anonimni sled informacijama, koje su onda baza za našu prilagodbu oglašivanju po vašoj mjeri.

Uz daljnje korištenje ove stranice pristajete na naše kolačiće. Uvjek možete promijeniti vaše nastavitve s klikom na link u nogi ove stranice.

Vaše nastavitve

To su kolačiči, koji su nužno potrebni za djelovanje spletne strane. Znači, kolačiči vas upamte, da možete nesmetano tražiti po spletnim stranicama. U ovoj grupi su kolačiči, koji su upotrebljeni za to, da si samo spletno mijesto zapamti vaš unos u spletne obrasce, košaricu kupnje i slično. Obavezne su medju ostalog i zato, jer zagotavljaju sigurnost i tako sprečavaju zloupotrebu sistema.

Ti analitički kolačiči nam omogučuju, da sa upotrebom anonimne slednje poboljšamo funkcionalnost stranice. Isto tako nam omogučuju lakšu identifikaciju proizvoda, koji bi eventuelno bili za vas zanimljivi. U nekim slučajevima prednost ovih kolačiča je poboljšanje brzine za obradu vaših zahtjeva, zaznavanje i hramba vaših nastavitava i pomoč kod povezivanja sa socialnim mrežama.Ako nečete odabrati te kolačiče, to se može odraziti u loše oblikovanim ponudama i preporukama i sporijim dejstvo te stranice. Isto tako može biti oteškočeno povezivanje sa socilanim mrežama kao n.r. Facebook, Twitter, Google+, i slični.

Ti kolačiči sabiru informacije, sa kojima prilagodjavamo oglašivanje vašem ukusu, preferencijama i željama. Ove podatke upotrebljana tako naša, kao i partnerske i druge spletne stranice. Tako dobijeni podatki su anonimni - nemaju nikakvih osobnih podataka, koje ste možda dijelili sa nama. Ako nečete odabrati ovih kolačiča, oglasne poruke mogu biti manje primjereni za vas.