Sestavine:
- Sardelice
- Ajdova moka
- Konopljina polnovredna moka Hannah biz
- Solni cvet
- Kakavovo maslo
- Lovorjevi listi
- Oljčno olje
Postopek:
Sardelice očistimo v solni kopeli, ali če imamo možnost, v morju. Povaljamo jih v mešanici osoljene ajdove in konopljine moke v razmerju 1 : 3 (na 3 žlice ajdove moke dodamo 1 zvrhano žlico konopljine). Na pladenj postavimo peki papir in naribamo kakavovo maslo. Sardelice zložimo drugo ob drugi in mednje položimo lovorjeve liste (1 lovorjev list na 7 sardel), po sardelah naribamo kakavovo maslo in pečemo 10–15 min (odvisno od velikosti sardel) na 180 °C. Sardel ne smemo preveč zapeči, ostati morajo čvrste in mehke.
Pečene sardele serviramo na krožnik, prelijemo z oljčnim oljem in dodamo pečen krompir.
Dober tek!