Ajdov kruh s konopljino moko in avokadovim namazom

ajdov kruh

Sestavine za ajdov kruh:

  • 350 g ajdove moke
  • 1 velika zvrhana žlica konopljine moke Hanah biz
  • 1 žlička soli
  • 1 vrečka vinskega kamna
  • 400 ml mlačne vode
  • 3 žličke indijskega trpotca
  • 4 žličke hladno stiskanega oljčnega olja

Postopek:

Suhe sestavine zmešamo, dodamo olje in vodo. Mešamo ročno in dodamo vodo, če je testo presuho. Glineno posodo obložimo s papirjem za peko in ga namastimo z olivnim oljem. Testo vlijemo v pekač, ga pokrijemo s krpo ter pustimo, da počiva čez noč. Postavimo v neogreto pečico in pečemo zaprto 45 min na 240 °C, odkrijemo ter še 15 min pečemo na 200 °C.

Sestavine za namaz:

Postopek:

V terilniku stremo oluščena konopljina semena v pasto, dodamo zrel avokado, konopljino olje, solni cvet ter narezan drobnjak. Vse skupaj v terilniku zmešamo v namaz.

Dober tek!