Zajec v lovski omaki s konopljino moko

Najslajše darilo za valentinovo je ljubezen okusov.

ZAJEC V LOVSKI OMAKI S KONOPLJINO MOKO

  • 6 kom zajčjih nog

Sestavine za marinado:

  • 6 žlic olivnega olja
  • sok ene limone
  • manjši strok česna
  • suh paradižnik
  • 1/4 žličke rožmarina
  • 1/4 žličke timijana
  • 1/4 žličke naribanega muškatnega oreščka
  • brinove jagode
  • 1/4 žličke mlete paprike
  • mleti poper

Sestavine za obaro:

Postopek:

Zajčje noge operemo in jih osušimo s papirnatimi brisačami. Vse sestavine za marinado dobro premešamo in z njo natremo zajčje meso. Meso pustimo v marinadi vsaj 2 uri, lahko pa se marinira čez noč.

Pred pečenjem mariniranim kosom zajčjega mesa s kuhinjsko lopatko odstranimo marinado in jih v segreti posodi, ki smo ji dodali malo olja na hitro popečemo.

Čebulo drobno nasekljamo, malo posolimo in jo prepražimo, dodamo marinado, zalijemo z vinom, dodamo jušno osnovo, sataraš, drobtine, lovorjev list, šetraj, majaron ter solni cvet. Ko omaka zavre dodamo zajčje meso, nariban korenček in konopljino moko.

Kuhamo cca 30 minut.

Na koncu dodamo drobno nasekljan peteršilj in oluščena konopljina semena.

Dober tek!