- ½ kg ajdove kaše
- ½ kg blitve
- 12 dag pora
- 12 dag korenja
- Strok česna
- Šopek peteršilja
- 4 suhi paradižniki v olju
- Provansalska zelišča
- 1 žlička domače zelenjave v soli
- 1 žlička indijskega trpotca
- 15 dag sira
- 10 dag konopljine moke Hannah biz
- 7 dag ovsenih kosmičev
- 3 jajca
- Solni cvet, poper
- Olivno olje
- Hladno stiskano olje Hannah biz
Ajdovo kašo namočimo v osoljeni vodi čez noč, odlijemo vodo in jo skuhamo, odcedimo vso tekočino. Blitvo blanširamo v vroči vodi, odcedimo in narežemo, naribamo sir in korenje. Na olju popražimo por, dodamo naribano korenje in strt česen. Ohlajeni kaši dodamo popražen por z zelenjavo, ovsene kosmiče in jajca, ter dobro premešamo. Dodamo konopljino moko in vse ostale sestavine in ponovno premešamo. Če je masa presuha dodamo še olivno olje ali malo tekočine.
Z vlažnimi rokami oblikujemo polpete in jih popečemo na obeh straneh na olivnem olju. Polpete lahko serviramo z kislo repo. Na koncu jed posujemo z konopljinimi semeni in prelijemo z konopljinim oljem. Okrasimo z jedilnimi cvetovi.
Dober tek!