Sestavine za maso:
- 100 g zmletih bučnih semen
- 1 žlica konopljine moke Hannah biz
- 6 jajc
- 90 g bio kokosovega sladkorja
- 1 žlica bučnega olja
- 1 vrečka vinskega kamna
- 1 žlička kokosove maščobe
Sestavine za kremo:
- 400 g bio svilnatega tofuja
- 200 g čokolade za kuhanje
Postopek:
Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in sladkor zmešamo z ročnim mešalnikom v gosto penasto maso. V beljake dodamo žlico hladne vode in z ročnim mešalnikom zmešamo v čvrsto penasto maso, ki jo med mešanjem postopoma dodajamo masi z rumenjaki. Dodamo še bučna semena in konopljino moko. Pekač (30 x 40 cm) prekrijemo s peki papirjem in premažemo s kokosovo maščobo. Maso naložimo na pekač in jo enakomerno razmažemo po celotnem dnu.
Pečemo 15 min na 175 °C. Ko je testo pečeno, mora biti na otip mehko in rahlo lepljivo. Pečeno testo s peki papirjem vzamemo iz pekača, ga pokrijemo z novim listom peki papirja in ga zavijemo v rolado. Rolado prekrijemo z vlažno krpo ter pustimo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.
Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v vodni kopeli. Tofu dobro stepemo z ročnim mešalnikom in mu dodamo stopljeno in rahlo ohlajeno čokolado. Obe sestavini zmešamo v kremasto maso.
Ohlajeno rolado odvijemo ter namažemo s kremo. Zavijemo v rolado, ovijemo s folijo ter postavimo v hladilnik za 30 min.
Rolado narežemo in okrasimo s stopljeno belo čokolado, ki jo obarvamo z ribezom. Dodamo jedilno cvetje.
Dober tek!