Čokoladna rolada s konopljino moko

Čokoladna rolada

Sestavine za maso:

  • 100 g zmletih bučnih semen
  • 1 žlica konopljine moke Hannah biz
  • 6 jajc
  • 90 g bio kokosovega sladkorja
  • 1 žlica bučnega olja
  • 1 vrečka vinskega kamna
  • 1 žlička kokosove maščobe

Sestavine za kremo:

  • 400 g bio svilnatega tofuja
  • 200 g čokolade za kuhanje

Postopek:

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in sladkor zmešamo z ročnim mešalnikom v gosto penasto maso. V beljake dodamo žlico hladne vode in z ročnim mešalnikom zmešamo v čvrsto penasto maso, ki jo med mešanjem postopoma dodajamo masi z rumenjaki. Dodamo še bučna semena in konopljino moko. Pekač (30 x 40 cm) prekrijemo s peki papirjem in premažemo s kokosovo maščobo. Maso naložimo na pekač in jo enakomerno razmažemo po celotnem dnu.

Pečemo 15 min na 175 °C. Ko je testo pečeno, mora biti na otip mehko in rahlo lepljivo. Pečeno testo s peki papirjem vzamemo iz pekača, ga pokrijemo z novim listom peki papirja in ga zavijemo v rolado. Rolado prekrijemo z vlažno krpo ter pustimo, da se testo ohladi na sobno temperaturo.

Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v vodni kopeli. Tofu dobro stepemo z ročnim mešalnikom in mu dodamo stopljeno in rahlo ohlajeno čokolado. Obe sestavini zmešamo v kremasto maso.

Ohlajeno rolado odvijemo ter namažemo s kremo. Zavijemo v rolado, ovijemo s folijo ter postavimo v hladilnik za 30 min.

Rolado narežemo in okrasimo s stopljeno belo čokolado, ki jo obarvamo z ribezom. Dodamo jedilno cvetje.

Dober tek!

Ta spletna stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudi boljšo uporabniškoi zkušnjo. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.