- gobe ostrige
- črni fižol
- topinambur
- blitva
- navadna zvezdica
- olivno olje
- solni cvet
- oluščena konopljina semena Hannah biz
- hladno stiskano olje Hannah biz
Postopek:
Črni fižol namočimo v vodi čez noč, odlijemo vodo, damo fižol v ekonom lonec in kuhamo do vretja. Počakamo, da ekonom počasi spusti paro, ga odpremo in odlijemo vodo ter dodamo novo. Kuhamo 20 min na nizkem ognju. Spet odstavimo ekonom lonec in pustimo, da sam spusti paro. Narežemo topinambur in ga popražimo na olivnem olju. Dodamo narezano blitvo in fižol ter vse skupaj še enkrat na hitro popražimo. Gobe ostrige popražimo na olivnem olju na obeh straneh, položimo na krožnik in na njih položimo omako s črnim fižolom. Prelijemo s konopljinim oljem, osolimo in okrasimo z narezano navadno zvezdico.
Dober tek!