Sestavine za lososa:
- 1-2 žlici polnozrnate konopljine moke Hannah biz
- oluščena konopljina semena Hannah biz
- 3 žlice drobtin
- 3 žlice parmezana
- 3 vejice peteršilja
- strok česna
- brokoli
- češnjev paradižnik
- sol
- olivno olje
Sestavine za polento:
- 1 lonček koruznega zdroba (polente)
- 4,5 lončki vode
- pol žličke soli
- 40 g masla
- oluščena konopljina semena za posip Hannah biz
Postopek priprave:
Najprej pripravimo sestavine za skorjico: drobtine, parmezan, polnozrnato konopljino moko Hannah biz, peteršilj in česen. Pripravljeno v sesekljalniku dobro obdelamo, da se vse sestavine dobro premešajo. Lososov file obrišemo do suhega, ga pokapljamo z olivnim oljem, solimo in obložimo z zeliščno mešanico. Po vrhu file posujemo s še nekaj oluščenih konopljinih semen. Ob straneh v pekaču dodamo k lososu brokoli in češnjev paradižnik, ju malo solimo in pokapljamo z oljem.
Lososa pečemo v že ogreti pečici na 200°C (ogrevanje zgoraj in spodaj), na spodnjem izvodilu, približno 20 minut.
Zadnjih 10 minut peke, skuhamo prilogo – mehko, kremno polento. Vodo zavremo, solimo, dodamo polento in jo med kuhanjem neprekinjeno mešamo. Na koncu v polento vmešamo še maslo.
Postrežemo kot toplo samostojno jed.
Dober tek!