LOSOS POD PARMEZANOVO SKORJICO – PEČEN V PEČICI

Sestavine za lososa:

  • 1-2 žlici polnozrnate konopljine moke Hannah biz
  • oluščena konopljina semena Hannah biz
  • 3 žlice drobtin
  • 3 žlice parmezana
  • 3 vejice peteršilja
  • strok česna
  • brokoli
  • češnjev paradižnik
  • sol
  • olivno olje

Sestavine za polento:

  • 1 lonček koruznega zdroba (polente)
  • 4,5 lončki vode
  • pol žličke soli
  • 40 g masla
  • oluščena konopljina semena za posip Hannah biz

Postopek priprave:

Najprej pripravimo sestavine za skorjico: drobtine, parmezan, polnozrnato konopljino moko Hannah biz, peteršilj in česen. Pripravljeno v sesekljalniku dobro obdelamo, da se vse sestavine dobro premešajo. Lososov file obrišemo do suhega, ga pokapljamo z olivnim oljem, solimo in obložimo z zeliščno mešanico. Po vrhu file posujemo s še nekaj oluščenih konopljinih semen. Ob straneh v pekaču dodamo k lososu brokoli in češnjev paradižnik, ju malo solimo in pokapljamo z oljem.

Lososa pečemo v že ogreti pečici na 200°C (ogrevanje zgoraj in spodaj), na spodnjem izvodilu, približno 20 minut.

Zadnjih 10 minut peke, skuhamo prilogo – mehko, kremno polento. Vodo zavremo, solimo, dodamo polento in jo med kuhanjem neprekinjeno mešamo. Na koncu v polento vmešamo še maslo.

Postrežemo kot toplo samostojno jed.

Dober tek!