TORTA S KOSTANJEM IN ROŽIČEM TER KONOPLJINO MOKO

Greha vredna torta s kostanjem in rožičem z okusom konoplje. Sladica brez slabe vesti, na kateri se še ribez stopi od sreče.

 

  • 50 g rožičeve moke
  • 50 g kostanjeve moke
  • 1 žlica konopljine moke Hannah biz
  • 150 ml riževega mleka
  • 40 g kokosove maščobe
  • 50 g čokolade
  • 2 jajca
  • 1 jabolko
  • 1 žlička cimeta
  • 20 g kakava
  • 1 žlička vinskega kamna
  • 1,5 žlice datljev v prahu
  • rum
  • sok pomaranče
  • ribezova marmelada
  • zmrznjen ribez

 

Riževo mleko segrejemo in mu dodamo kokosovo maščobo ter čokolado, nato pa postopoma vmešamo mešanico treh mok. Na nizkem ognju počasi ročno mešamo do goste in enakomerne mase, nato pa odstavimo z ognja ter pustimo, da se masa ohladi. Jajca in sladkor penasto zmešamo in dodamo ohlajeni masi. Dodamo še naribano jabolko, cimet, kakav in vinski kamen. Maso vlijemo v tortni model in pečemo na 175 °C približno 30 minut.

Ožeti pomaranči dodamo žličko ali dve ruma ter navlažimo hladen biskvit. Premažemo ga z ribezovo marmelado ter okrasimo z zmrznjenim ribezom. Pustimo da se ribez rahlo stopi. Torto režemo na ozke rezine in jo okrasimo z jedilnimi cvetovi.

Dober tek.