Enostaven recept za hrustljave ajdove rezine s konopljo, ki se nežno stopijo v ustih. Lahko jih postrežemo namesto čipsa ali pa kot prigrizek za najbolj zahtevne goste.
- 3 žlice ajdove moke
- 1 žlica konopljine moke Hannah biz
- 1 žlica olivnega olja
- 50 ml vode
- solni cvet
Sestavine zmešamo ročno ali z mešalnikom v gosto zmes, vodo pa dodamo po potrebi. Zmes mora biti bolj tekoča kot lepljiva. Prelijemo jo na peki papir in enakomerno premažemo z žlico. Tanjši, kot je premaz, bolj hrustljave bodo rezine. Peki papir položimo na pekač in pečemo na 180 °C 5 do 10 minut, odvisno od debeline premaza. Rezine so pečene, ko je rob premaza bolj zapečen kot sredina.
Rezine postrežemo z različnimi dodatki, najbolj pa se jim poda bakalar z bučnim maslom ali pršut z cvetom divjega česna.
Dober tek.