Lovska specialiteta z konopljo je v mrzlih zimskih dneh poseben gurmanski užitek.
- 300g divjačinskega mesa (srna, jelen, medved, divja svinja)
- Žlička Brinovih jagod
- Žlička Goji jagod
- Lovorjev list
- Kozji ghee
- Korenje
- Por
- Teran
- Olivno olje
- Žlica Ajdove moke
- Žlica Konopljine moke Hannah biz
- Hladno stiskano olje Hannah biz
- Solni cvet
Korenje in por narežemo na tanke kolobarje ter na hitro popražimo na ghee maslu. Divjačinsko meso narežemo na kocke, preložimo v posodo, dodamo popraženo korenje in por, brinove jagode, goji jagode, lovor ter solni cvet. Vse skupaj prelijemo z teranom in dodamo 2 žlici olivnega olja. Pustimo da se marinira čez noč v hladilniku.
V ekonom loncu stopimo ghee maslo in popražimo meso, dodamo marinado ter zalijemo z vodo, do višine mesa. Na majhnem ognju kuhamo vsaj 3 ure. Iz lonca poberemo meso in omako pretlačimo z paličnim mešalnikom, dodamo obe moki, da dobimo srednje gosto zmes. Meso serviramo na krožnik in ga prelijemo z omako in konopljinim oljem, okrasimo z cvetovi ognjiča.
Dober tek.