DIVJAČINSKI GOLAŽ S KONOPLJO IN TERANOM

Lovska specialiteta z konopljo je v mrzlih zimskih dneh poseben gurmanski užitek.

  • 300g divjačinskega mesa (srna, jelen, medved, divja svinja)
  • Žlička Brinovih jagod
  • Žlička Goji jagod
  • Lovorjev list
  • Kozji ghee
  • Korenje
  • Por
  • Teran
  • Olivno olje
  • Žlica Ajdove moke
  • Žlica Konopljine moke Hannah biz
  • Hladno stiskano olje Hannah biz
  • Solni cvet

 

Korenje in por narežemo na tanke kolobarje ter na hitro popražimo na ghee maslu. Divjačinsko meso narežemo na kocke, preložimo v posodo, dodamo popraženo korenje in por, brinove jagode, goji jagode, lovor ter solni cvet. Vse skupaj prelijemo z teranom in dodamo 2 žlici olivnega olja. Pustimo da se marinira čez noč v hladilniku.

V ekonom loncu stopimo ghee maslo in popražimo meso, dodamo marinado ter zalijemo z vodo, do višine mesa. Na majhnem ognju kuhamo vsaj 3 ure. Iz lonca poberemo meso in omako pretlačimo z paličnim mešalnikom, dodamo obe moki, da dobimo srednje gosto zmes. Meso serviramo na krožnik in ga prelijemo z omako in konopljinim oljem, okrasimo z cvetovi ognjiča.

Dober tek.