Sušenje konoplje

Sušenje konoplje

Video prikaz sušenja konopljinega čaja. Priporočamo ogled v HD.

Žetev in spravilo konopljinega čaja poteka v dveh fazah. Nabiranje ob koncu vegetativne faze z namenom pridobivanja jedilnega čaja in nabiranje v zadnji fazi cvetenja z namenom pridobivanja ekstraktov in eteričnih olj iz konopljinega cveta.

Žetev konopljinega čaja po navadi poteka ročno, vendar so se v zadnjem času, tudi v naši okolici, pojavili modificirani kombajni, primerni za spravilo poznega cvetu. Cvet, ki ga naberemo (tako zgodnji kot pozni), je potrebno v najkrajšem možnem času začeti sušiti. Sušenje rastlin poteka v suhem in temnem prostoru, kjer temperatura ne preseže 35 °C. Tekom jeseni, ko se cvetovi posušijo, je konopljin čaj pripravljen za pakiranje. Pred pakiranjem pozni cvet očistimo s stebla, steblo pa odstranimo. Mešanico semen in cvetov očistimo, tako da ostanejo samo cvetovi. Čaj pakiramo v čiste papirnate vreče.

Ta spletna stran uporablja piškotke, da vam lahko ponudi boljšo uporabniškoi zkušnjo. Z brskanjem po tej spletni strani se strinjate z našo uporabo piškotkov.